Gebande H1Z1 spelers betuigen spijt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gebande H1Z1 spelers betuigen spijt

In een bijzondere wending zal Daybreak Game Company, maker van de zombie-game H1Z1, gebande spelers een pardon geven als zij een video maken waarin ze toegeven vals te hebben gespeeld en spijt betuigen. Tienduizenden spelers werden eerder uit de game gegooid, maar met een YouTube-filmpje kunnen die alles goed maken.

Drie dagen geleden verscheen het nieuws dat Daybreak Game Company de cheaters in hun game H1Z1 niet langer bleef tolereren en harde maatregelen ging nemen. Uiteindelijk zijn zo’n 30.000 spelers uit de game verwijderd, wat die spelers natuurlijk minder leuk vonden. John Smedley is de president van Daybreak en werd vrijwel direct na alle bans overspoeld met Tweets, mails en meer met spijtbetuigingen en smeekbedes om weer te mogen spelen. Hij stelde voor dat als je was gebanned, je je account weer terug zou krijgen als je een video van jezelf zou opnemen en op YouTube plaatst waarin je zegt dat je hebt vals gespeeld in H1Z1 en zegt dat het je spijt.

Deze vorm van publieke beschaming is uniek in gaming. De video’s in kwestie moeten natuurlijk openbaar zijn voor iedereen. Smedley verklaart de aanpak in een bericht op Reddit.

“Hoewel je schade hebt toegebracht aan onze zaken, gaat het ons meer om de spelers die de dupe zijn van cheaters. Dusver hebben we drie mensen weer opnieuw toegang gegeven tot de game. De reden dat we dit doen is om duidelijk te maken dat er consequenties hangen aan valsspelen. Voor de mensen die vinden dat mensen er mee weg kunnen komen dankzij een simpele video: het zijn er tot nu toe maar drie. Daarnaast gaat het ons om het bericht wat we hiermee verspreiden.”

Mocht je zin hebben in wat leedvermaak, zijn hier de video’s in kwestie van de H1Z1-spelers.

https://www.youtube.com/watch?v=PjY0sLR2oSs

https://www.youtube.com/watch?v=gtk7OZZ9nNY

https://www.youtube.com/watch?v=CyUJGG9H-po