Open bèta Heroes of the Storm begonnen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Open bèta Heroes of the Storm begonnen

Blizzard is vandaag begonnen met een open bètatest van Heroes of the Storm. Voorheen had je nog een uitnodiging nodig, nu is alleen een Battle.net-account verplicht. Het is niet duidelijk hoe lang de test zal duren; de game verschijnt op 2 juni.

De gesloten bètatest van Heroes of the Storm begon afgelopen januari, waarbij je verplicht was om een uitnodiging te bemachtigen voor de game. Ondanks dat deze met honderden tegelijk werden weggegeven hebben veel spelers de game nog niet kunnen testen. Vanaf vandaag is dat dus wel mogelijk: iedereen met beschikking over een Battle.net-account kan met de bèta aan de slag. Nog geen account? Ook geen probleem. Deze kan je namelijk gratis aanmaken.

De testperiode zal hoogstens twee weken duren. De releasedate van de game staat namelijk gepland op 2 juni. Toch zal er met de release weinig veranderen. Net als nu zal de game ook na de release gratis te spelen zijn. Blizzard probeert door middel van microtransacties geld binnen te halen. Zo zal je extra Heroes in de game kunnen kopen in plaats van ze vrij te spelen.

Heroes of the Storm is de zoveelste MOBA die de markt betreedt, maar wijkt toch iets af van de concurrentie. Belangrijkste verschil is dat spelers ervaringspunten verzamelen voor het team, in plaats van individuele punten. Ook zal er geen winkel aanwezig zijn in de levels om extra wapens of items te kopen.