Phil Spencer: “We gaan Kinect niet verwaarlozen”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Phil Spencer: “We gaan Kinect niet verwaarlozen”

Ondanks het feit dat Microsoft de keuze heeft gemaakt de Xbox One zonder Kinect beschikbaar te stellen, geeft Microsoft’s Phil Spencer aan zeker door te gaan met de Kinect. Microsoft lijkt zelfs bezig te zijn met enkel projecten voor de camera.

Dit gaf Spencer aan tijdens een interview, waarin hij niet duidelijk genoeg kon zijn over de toekomst van de Kinect. Als voorbeeld gaf hij al aan dat Microsoft onlangs de Upload Studio movie-maker app heeft ge-update met een virtueel green screen. Waarom Microsoft uiteindelijk heeft gekozen voor een Xbox One bundel zonder de camera legt hij ook uit, al laat die reden zich wel raden.

“Het is niet verwaarloosd. We blijven bouwen aan de functionalitiet zodat het een waardevol onderdeel van het ecosysteem wordt.

Prijsbepalingen zijn erg belangrijk voor de console, dat hebben we gemerkt tijdens de feestdagen in de VS en Groot-Brittanië, waar we het goed deden toen de prijs zakte, wat geweldig was. Ik wil er zorg voor dragen dat de consument de keuze heeft over hoeveel waarde ze hechten aan de functionaliteit van de Kinect wanneer ze een console kopen. Als je een bundel met Kinect wil kopen, ze zijn nog steeds verkrijgbaar. Ik denk dat het een goed deel van het ecosysteem vormt. En als je alleen een console wil en de Kinect later wil kopen, of wanneer de Kinect je gewoon niet interesseert, geven we je die keuze ook.”

Met het oog op de toekomst is Microsoft, volgens Spencer, volop bezig met verschillende teams met experimenten om de Kinect te benutten en de algemene ervaring op de Xbox One te verbeteren, al moeten we sommige dingen niet verwachten.

“Er zijn diverse genres waarbij de Kinect het erg goed doet, maar verwacht er geen Halo of Call of Duty mee te gaan spelen. Er is daar niet echt een scenario waar me zegt: He, ik heb een Kinect nodig.”

Spencer sloot uiteindelijk af met de melding dat er “snel meer informatie volgt”, zonder daar concrete informatie over te geven. Te verwachten is dan ook dat Microsoft tijdens de E3 of Gamescom wat meer te melden heeft.