Trailer van geschrapte Doom 4 duikt op

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Trailer van geschrapte Doom 4 duikt op

Door de onlangs verschenen teaser trailer van het vernieuwde Doom zou je bijna vergeten dat id Software enkele jaren terug zelfs bezig was met Doom 4. Nu de trailer van die geschrapte Doom 4 onthuld is, wordt duidelijk waarom deze het levenslicht nooit zag.

Buiten de verschrikkelijk slechte audio om is er nog iets waar deze trailer zich door kenmerkt: je zou nooit zeggen dat dit een Doom-game is. De trailer zou volgens velen beter passen bij een Call of Duty, maar zeker niet bij een franchise als Doom. Ook de mensen van id Software zijn het daar over eens, wat duidelijk terug te horen is in het commentaar wat men levert.

“Het was niet één ding. Het was niet dat de artwork slecht was, of de programmering. Iedere game heeft een ziel. Iedere game heeft een spirit. Wanneer je Rage speelt, voel je die spirit. En Doom had die spirit niet, het had die ziel niet, het had geen persoonlijkheid. Doom had wat last van schizofrenie, het had een identiteitscrisis. Het had niet de passie en de ziel van een id-game. Iedereen kent het gevoel van Doom, maar het is moeilijk te articuleren.

Als het een typische,’ Yup, dat is Doom 4′ was, hadden we dit gesprek niet. Maar het was iets waar we naar keken en waar de jongens van id naar keken en zeiden: Kijk, het is niet dat het echt slecht is, maar is het goed genoeg?

De video was overigens volgens Kotaku bedoeld als een trailer voor Doom, en was ontwikkeld door Blur Studio, die bekend is om zijn video game cinematics.