Oude pc RTS-serie Cossacks weer onder de levenden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oude pc RTS-serie Cossacks weer onder de levenden

GSC Game World heeft de afgelopen anderhalf jaar in het geheim gewerkt aan de revival van hun oude RTS-serie Cossacks. De nieuwe game heet Cossacks 3 en zal als een reboot gelden van het origineel uit 2001.

Met alle problemen rondom wie nou precies de rechten heeft over de S.T.A.L.K.E.R. games zou je bijna vergeten dat GSC Game World ook met andere dingen bezig zou zijn. Wat blijkt: de studio heeft de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan het derde (officiële) deel in de Cossacks-serie. Het is alweer tien jaar geleden sinds de laatste game uit was gebracht, maar GSC Game World belooft hedendaagse gameplay en graphics. De game zal vijf verschillende campagnes voor de singleplayer bevatten en twaalf verschillende landen om mee te spelen. De game zal plaats vinden in Europa tijdens de 17de en 18de eeuw. De game zal veldslagen van maximaal 10.000 units ondersteunen en staat gepland voor een release aan het einde van dit jaar voor pc, Linux en Mac.

De eerste game in de serie werd bejubeld vanwege de vele landen die je kon spelen en het (voor die tijd) gigantische aantal units dat je tegelijkertijd op het scherm kon hebben. Het vervolg op Cossacks verscheen in 2005 en werd minder positief ontvangen. De tweede game richtte zich op de tijd van Napoleon en speelde zich daarom af in een kortere periode en bevatte minder verschillende landen. Het werd door de fans gezien als een stap terug, in plaats van een stap vooruit.