Wereldwijde ban-golf bij H1Z1 aan de horizon

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Wereldwijde ban-golf bij H1Z1 aan de horizon

Daybreak Studio’s treed in de voetsporen van Blizzard en is op het punt om een wereldwijde ban uit te voeren in H1Z1 op mensen die valsspelers door middel van extrasensory perception hacks of ESP-hacks. Hoeveel spelers er door worden getroffen is nog niet bekend.

Zoals de naam van de hack doet vermoeden, wordt het gebruikt om de speler een extra zintuig te geven en door middel van het extra zintuig vals te spelen. Het is één van vele hacks die de game rijk is en Daybreak wil schoon schip maken. De hacks worden blijkbaar om massale schaal gebruikt, want Daybreak is van plan het wereldwijd te implementeren in haar zombie-MMO H1Z1.

“Grootse ban-golf is met ingang van deze week onderweg. Gebruikers van ESP: als je echt helderziend bent weet je dat je f*cked bent. Ga vooral door met het gebruik ervan.”

Het precieze aantal valsspelers heeft Daybreak niet gegeven, mogelijk omdat ze het zelf niet weten. Het maakt in ieder geval een voorbeeld van alle huidige valsspelers en zegt dit vaker te gaan doen om het niet uit de hand te laten lopen.

H1Z1 was eigenlijk gepland voor zowel de pc als de PlayStation 4, maar die plannen veranderden wanneer de studio (die voormalig  onder de naam Sony Online Entertainment ging) werd opgekocht. H1Z1 is nu alleen verkrijgbaar voor de pc met een release voor PlayStation 4 in het ongewis.