Capcom denkt aan meer HD remasters

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom denkt aan meer HD remasters

Resident Evil HD, de HD-versie van de GameCube exclusieve remake uit 2002 brak allerlei Capcom-records. Het succes van titels zoals Resident Evil HD heeft Capcom aangespoord om zich meer te richten op HD remasters van oude games.

Wat we precies daaronder moeten verstaan is niet duidelijk. Wordt hiermee volledig herziende versies bedoelt of oude games in een HD-jasje? De afgelopen jaren zijn de HD-collections ons om de oren gevlogen en Capcom zelf heeft er nog eentje in de pijplijn staan in de vorm van Devil May Cry 4: Special Edition. Als we Capcom moeten geloven zal het daar niet bij blijven. Volgens een bericht zal het iets zijn wat ze vaker gaan doen, zeker sinds Resident Evil HD het zo ontzettend goed heeft gedaan.

“HD remasters van een aantal van onze hits zullen voortaan een sleutelrol gaan spelen. De geboorte van digitale verkoop heeft ervoor gezorgd dat er vraag naar is. De verkoop van Resident Evil HD in het buitenland (buiten Japan dus) overtrof alle verwachtingen. Er komen weinig risico’s bij kijken en het geeft de klant meer opties. We zien dit als een kans om te groeien en zodat meer spelers van onze games kunnen genieten.”

Resident Evil HD lag geen windeieren voor Capcom: niet alleen was het hun snelst-verkopende digitale titel in het westen, maar ook de snelst-verkopende titel op PlayStation Network.