HonorBuddy-makers bieden excuses aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
HonorBuddy-makers bieden excuses aan

World of Warcraft zal de komende maanden iets minder vol aanvoelen vanwege de wereldwijde bans die Blizzard heeft doorgevoerd. De populaire bot HonorBuddy lijkt één van de redenen waarom mensen gebanned zijn: de makers hebben hun excuses aangeboden.

Veel spelers zijn logisch niet blij met de ban die minstens zes maanden lijkt te duren. De bot die veel spelers gebruikte om makkelijk honor te farmen in Battlegrounds werd al jarenlang gebruikt, maar werd pas sinds kort door Blizzard erkent als iets wat niet door de beugel kon. De makers HonorBuddy hebben hun excuses aangeboden, maar ook gewezen op het risico dat het gebruik van dit soort software met zich meedraagt.

“Het lijkt erop dat HonorBuddy is gelinked aan alle mensen die gebanned zijn. Het spijt ons voor iedereen die hun WoW-account kwijt is geraakt: we hopen dat jullie er weer toegang toe zullen krijgen wanneer de ban van zes maanden is verlopen. Ik heb gelezen dat sommige accounts meer dan tien jaar oud zijn. Vreselijk zonde. Maar we hebben altijd gezegd dat je dit soort risico’s niet moet nemen met je waardevolle accounts. De kans dat dit soort dingen gebeuren bestaat altijd. Het is niet zo dat HonorBuddy immuun was voor de screenings van Blizzard. We hebben het sinds 2010 gewoon weten te ontlopen.”

HonorBuddy kan nog steeds via de site verkregen worden. Het zorgt ervoor dat jouw character rond loopt in PvP-gebieden zodat je “honor” kan verzamelen zonder daadwerkelijk achter de computer te zitten. In World of Wacrcraft is honor als een valuta: je kan het inwisselen voor items. Daardoor heeft Blizzard besloten om er een punt achter te zetten: het zou spelers die het gebruiken een oneerlijk voordeel geven.