Microsoft straft gamers na Gears of War-beelden

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microsoft straft gamers na Gears of War-beelden

Gisteren schreven we nog over de gelekte beelden van de Gears of War-remaster. Nu blijkt Microsoft niet blij te zijn met het lek. Betrokken spelers zouden hun Xbox Live-account kwijt zijn en hun console zou tijdelijk niet meer werken.

Al weken gaan de geruchten dat er een remaster in ontwikkeling is, waarna er eerder screenshots verschenen en uiteindelijk videobeelden volgden, tot het ongenoegen van Microsoft. VMC Games, een firma die het mogelijk maakt voor gamers om thuis games te testen voor de release en ook verantwoordelijk voor de Gears of War-test, schreef na het lekken een e-mail naar alle testers. In die mail, die in handen kwam van Kotaku, benadrukt het bedrijf nog maar eens de NDA (Non-Disclosure Agreement) waarmee spelers akkoord zijn gegaan. Hierin staat dat het voor de testers verboden is om te praten over de games die ze testen.

In de mail omschrijft VMC dat meerdere testers de fout in zijn gegaan. Zo zou een van de testers afbeeldingen hebben gedeeld via Snapchat, waarna andere mensen ze op het internet plaatste. Wat blijkt: niet alleen een overtreding van de NDA, maar ook van Microsoft’s eigen licentievoorwaarden. Hierdoor heeft Microsoft permabans uitgedeeld aan de accounts verantwoordelijk voor de lekken.

Volgens VMC zouden spelers, afhankelijk van hun overtreding, heel hun console niet meer kunnen gebruiken. Microsoft ontkent dit echter, en stelt dat spelers alleen niet meer online kunnen met de console; offline games kunnen nog wel gespeeld worden. Totdat de games een verplichte update nodig heeft, die alleen via het internet is te downloaden: dan hebben ze een probleem.

De Gears of War-remaster zou in ontwikkeling zijn bij Black Tusk en Splash Damage, terwijl de Australische studio Plastic Wax verantwoordelijk zou zijn voor het oppoetsen van de cut-scenes in de game. Naar verwachting zullen we tijdens de E3 een officiële bevestiging krijgen van de game.