Castlevania leeft voort in Bloodstained

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Castlevania leeft voort in Bloodstained

Nadat we vorige week meldde dat oud-Castlevania-producer Koji Igarashi iets van plan leek te zijn, is gisteren zijn Kickstarter live gegaan. $500.000 is nodig voor Bloodstained: Ritual of the Night, een spirituele opvolger van de klassieke Metroidvania-stijl van Castlevania-games.

Igarashi is ruim een jaar weg bij Konami omdat hij zijn werk voort wilde zetten, maar daar niet meer de kans toe kreeg. Nu werkt hij samen met Inti Creates (die ook werken aan Mighty No. 9) om Bloodstained: Ritual of the Night werkelijkheid te maken. Muziek veteraan Michiru Yamane, die jarenlang voor de Castlevania-serie muziek heeft gecomponeerd, zal ook de muziek voor Bloodstained voor haar rekening nemen.

Op de Kickstarter-pagina zijn een aantal afbeeldingen te zien. De game zal een 2.5D game worden (zoals Mighty No. 9) en een vrouwelijk hoofdpersonage krijgen genaamd Miriam. De gameplay zal voornamelijk hetzelfde zijn wat we gewend zijn van de 2D Castlevania-games, al zijn de afbeeldingen op de Kickstarter-pagina mock ups en geven niet het uiteindelijke product weer.

Het is niet langer meer de vraag óf Bloodstained: Ritual of the Night uitkomt, maar wanneer. De Kickstarter wist na vier uur al aan de $500.000 te voldoen en de teller staat momenteel op ruim $1,2 miljoen. De stretch goals voor de hardcover-versie van het artwork boek, een twee speler optie, voice-acting van Metal Gear’s David Hayter en meer zijn inmiddels al vrijgegeven. Bloodstained staat gepland voor een release in maart 2017 en zal uitkomen voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc.