The Black Glove is geannuleerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Black Glove is geannuleerd

The Black Glove zou een surrealistische shooter worden van één van de makers van BioShock. Na een onsuccesvolle Kickstarter-campagne en nadat er geen uitgever aan leek te willen beginnen, is de game geannuleerd.

Voor sommige games mag het gewoon niet zijn. Day For Night Games deed een poging om The Black Glove te maken en wou dat doen via Kickstarter. Het team vroeg ruim een half miljoen dollar maar kwam uiteindelijk ruim drie ton tekort. Ze gaven het echter niet op en gingen op zoek naar alternatieve manieren om het project van de grond te krijgen. Wat volgde was een korte demo (die gepresenteerd werd op PAX onder andere) om uitgevers over te halen om geld in het project te steken, maar het mocht niet baten. The Black Glove is opgedoekt. Joe Fielder, één van de schrijvers van BioShock werkte aan The Black Glove en zegt dat er voorlopig niet aan de game gewerkt zal worden.

“We hebben besloten om te stoppen met het werken aan The Black Glove. We zijn van plan om verder te gaan wanneer we ons idee volledig uit kunnen werken.”

Tevens legde Fielder uit dat hoewel er een aantal uitgevers geïnteresseerd waren, ze niet de perfecte partner konden vinden. Een ander probleem was dat het team steeds kleiner werd omdat sommige mensen vaste, fulltime banen konden vinden bij andere studio’s en daarom hun werk niet konden voortzetten.