Ook Ubisoft Annecy werkt mee aan The Division

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ook Ubisoft Annecy werkt mee aan The Division

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat er een vierde studio meewerkt aan Tom Clancy’s The Division. Naast onder andere Massive Entertainment en Red Storm werkt nu ook het team achter de multiplayer van Assassin’s Creed en Splinter Cell mee.

Ubisoft Annecy is een van de vele studio’s die Ubisoft in het bezit heeft, ooit opgericht om aan simulatie-games te gaan werken. De studio werd echter al vrij snel gespecialiseerd in het ontwikkelen van multiplayer-gedeeltes in verschillende games waaronder Splinter Cell: Pandora Tomorrow, Chaos Theory en Double Agent. Ook alle multiplayer-onderdelen in de Assassin’s Creed-serie werden door Annecy ontwikkeld. Nu gaat het team dus ook meewerken aan The Division:

Het team in Annecy is verheugd om samen te werken met Massive, Red Storm en Reflections aan Tom Clancy’s The Division. We brengen onze vorige ervaringen in online multiplayer games mee naar deze game en geeft meteen de kans om onze technische kennis in andere gebieden uit te breiden. De samenwerking met de andere studio’s verloopt zeer vloeiend en we werken dan ook samen om er voor te zorgen dat we de hoge verwachtingen zullen behalen en overtreffen met deze nieuwe titel.

Wat het team in Annecy precies aan de game gaat doen, is nog niet bekend, maar gezien bovenstaande tekst is het niet vreemd dat de studio gaat meehelpen aan het multiplayer-gedeelte van de game. Het is tegenwoordig geen vreemd verschijnsel meer dat er meerdere studio’s bij Ubisoft aan dezelfde game werkte. Zo werkte er maar liefst tien verschillende teams aan Assassin’s Creed: Unity.