Capcom’s omzet in 2014 laagste sinds 2004

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom’s omzet in 2014 laagste sinds 2004

Capcom heeft een jaar achter de rug wat nog net niet dramatisch genoemd kan worden. Het Japanse bedrijf had het slechtste jaar sinds 2004 en had het kleine succes wat het had grotendeels aan één titel te danken.

In het afgelopen fiscale jaar (wat op 31 maart is afgelopen), heeft Capcom 64,3 miljard Yen (ongeveer €500 miljoen) omzet gedraaid. Volgens de statistieken is dat het slechtste jaar sinds 2004, waarin het bedrijf 52,7 miljard Yen binnen haalde. Het jaar had nog dramatischer kunnen zijn ware het niet dat Monster Hunter 4: Ultimate er was. Die game was in Japan al een groot succes en nu heeft Capcom aangegeven dat ze drie miljoen exemplaren van Monster Hunter 4: Ultimate naar het buitenland hebben verscheept.

Pleisters op de wond waren de digitale games zoals Ultra Street Fighter 4 en Resident Evil: Revelations 2. Beide titels waarvan Capcom de verkoop bestempelde als “sterk” en “een goede start”. Daarbij moet wel gezegd worden dat Ultra Street Fighter 4 de vierde editie is van een inmiddels zeven jaar oude game en dat Resident Evil: Revelations 2 nog niet al te lang uit is.

Capcom had in 2014 geen grote release, maar was druk bezig met andere dingen achter de schermen. Zo was het bedrijf bezig met een herstructurering waardoor het bedrijf 2,7% goedkoper weet te draaien Ook heeft Capcom geld gestoken om de afdeling voor mobiele games te verbeteren.