Consumentenversie Oculus Rift in Q1 2016

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Consumentenversie Oculus Rift in Q1 2016

Oculus heeft vandaag aangekondigd dat hun lang verwachte virtual reality-headset, de Oculus Rift, vanaf het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Wat de headset uiteindelijk gaat kosten is nog onbekend. Wel heeft de ontwikkelaar nieuwe afbeeldingen vrijgegeven van wat uiteindelijk de headset zal moeten worden.

Ondanks dat we nu een datum weten voor de headset, weten we nog altijd geen definitieve prijs voor de headset. Gezien de developers kit momenteel voor 350 dollar over de digitale toonbank gaat, is het te verwachten dat de uiteindelijke versie voor een vergelijkbare prijs te koop zal zijn. Met de aankondiging van de release periode zijn er ook twee nieuwe afbeeldingen van de headset vrijgegeven die een strakker en futuristischer design tonen. Oculus had het volgende over het nieuwe design te vertellen:

De Oculus Rift bouwt verder op het design, de belevenis en het comfort van het Crescent Bay-prototype met een verbeterd tracking systeem dat zowel zittende als staande ervaringen ondersteund. Ook heeft het design betere ergonomische vormen voor een meer natuurlijke aansluiting en een sterk verbeterd industrieel ontwerp.

In de komende weken mogen we volgens Oculus meer informatie verwachten over de hardware, de software en de aankomende games. Tot die tijd hebben we enkel deze twee afbeeldingen van het nieuwe model:

[envira-gallery id=”16707″]