EA: ‘Xbox One en PS4 halen dit jaar samen de 50 miljoen’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA: ‘Xbox One en PS4 halen dit jaar samen de 50 miljoen’

EA vertrouwt erop dat deze generatie consoles wel eens de meest succesvolle aller tijden kan worden. Ze verwachten dat, aan het einde van dit financiële jaar, de PlayStation 4 en Xbox One samen meer dan 50 miljoen exemplaren hebben verkocht.

De PlayStation 4 doet het geweldig; Sony geeft regelmatig cijfers door over de stand van zaken en de verkochte exemplaren. Microsoft is minder scheutig met de informatie, maar verwacht wordt dat ze niet al te ver achter Sony zijn. EA doet hoe dan ook goede zaken: ze verwachten dat aan het einde van hun financiële jaar (31 maart 2016) de beide bedrijven samen meer dan 50 miljoen consoles verkocht zullen hebben. EA liet weten dat de verkoop van deze generatie consoles met 51% voorloopt op de vorige generatie. Een kleine kanttekening bij dat feitje: De PS3 was laat en berucht duur en de Xbox 360 had rond deze tijd last van de RROD.

Volgens EA komt het door hogere internetsnelheden en de lagere kosten voor de opslag dat gamers de nieuwe generatie makkelijk omarmen. Ze gaven als voorbeeld dat 20% van de verkochte exemplaren van Battlefield: Hardline digitaal was. Iets wat EA maar al te graag ziet: de prijzen voor digitale games zijn nagenoeg hetzelfde en de uitgever hoeft minder distributie- en productiekosten te betalen. Ze luiden nog niet het einde van de fysieke games in: 80% is immers nog fysiek gekocht.