Filmen Assassin’s Creed begint in september

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Filmen Assassin’s Creed begint in september

De Assassin’s Creed-film met Michael Fassbender in de hoofdrol zal vanaf september gefilmd worden. Dit maakte Fassbender bekend in een interview met filmwebsite ComingSoon.net.

Volgens de acteur is het vrij begrijpelijk dat het ontwikkelproces van de film lang duurt. Fassbender legt uit dat het schrijven van de scripts en het uitwerken ervan een lang en tijdrovend proces is.

Het kost gewoon tijd om een goed verhaal te maken en we willen het goed doen. Het is een spannend proces. Maar dit jaar gaat het beginnen: we starten het filmen in september.

Op de vraag wie Fassbender gaat spelen in de film blijft de acteur vrij geheimzinnig, trouw aan het bronmateriaal. Op de vraag of hij Desmond Miles gaat spelen, reageerde de acteur met een glimlach:

Je weet het niet. Luister niet naar wat ze allemaal te zeggen hebben, dat is de allereerste regel.

Iets wat fans zorgen baart, is dat Ubisoft nog niets over het verhaal heeft losgelaten en dat Assassin’s Creed een serie is die over vele honderden jaren spant. Volgens Fassbender is dat dan ook een van de lastigere obstakels voor de film:

Er zijn zo veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Dus om het te vertalen naar het publiek zal je enkel de belangrijkste zaken moeten pakken. Dus ja, het hoort erbij: door de massa heen werken en er voor zorgen dat er een interessant maar niet te moeilijk verhaal staat.

Een ander obstakel kan de releasedatum van de film zijn. Deze staat nu op 21 december 2016, ruim een week na de release van de eerste Star Wars spin-off film, Star Wars Anthology: Rogue One.