Standalone versie The Last of Us: Left Behind verschijnt 12 mei

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Standalone versie The Last of Us: Left Behind verschijnt 12 mei

Ondanks dat de ‘franchise’ The Last of Us nog piepjong is en nog maar één game telt, heeft de game, en daarmee ook de franchise, al twee keer een release gehad. Ook is er al DLC verschenen voor The Last of Us en die DLC, genaamd Left Behind, wordt op 12 mei nog eens als standalone uitgegeven. Daarmee is de derde release van de franchise dus ook in aantocht.

Left Behind maakte zijn eerste opwachting een paar maanden na de release van het daverende succes van The Last of Us op de PlayStation 3. Net als het origineel werd de DLC erg goed ontvangen dankzij de magie van het verhalende aspect waar Naughty Dog zich heer en meester in heeft getoond met de game. In 2014 verscheen de game nogmaals in de vorm van een remastered-versie voor de PlayStation 4. Deze versie kende een grafische upgrade én bevatte alle DLC, waaronder Left Behind. Voor wie The Last of Us nog steeds niet heeft gespeeld, komt nu Left Behind als standalone uit om een goed voorproefje te bieden van wat The Last of Us nou precies inhoudt.

Gek is het ook niet dat Left Behind zich goed loont als opzichzelfstaande content, want de gebeurtenissen in de DLC spelen zich af vóór het spektakel wat je voor je kiezen krijgt in The Last of Us. De DLC komt prima uit de verf als opstap, maar ook als een achtergrondverhaal om achteraf meer over bepaalde personages te weten te komen.