Nieuw album Marilyn Manson op PlayStation discs

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuw album Marilyn Manson op PlayStation discs

Rockster Marilyn Manson heeft onlangs een nieuw album uitgebracht. Opmerkelijk is dat zijn nieuwe album niet op zomaar cd’s is gemaakt, maar op dezelfde cd’s die de eerste PlayStation gebruikte. De discs komen zelfs uit dezelfde fabriek.

Marilyn Manson’s nieuwe album heet The Pale Emperor. Het is alweer zijn negende album maar de eerste die gedrukt is op oudbollige PlayStation-discs. Volgens de art directors van het album, Hassan Rahim en Willo Perron, wilden ze specifiek de oude schijfjes hebben vanwege de zwarte kleur. Ze zijn zelfs zo ver gegaan om ze te laten drukken bij dezelfde fabriek. De reden waarom is vanwege de artistieke aard van het album. Door de jaren heen voelde Manson alsof “hij zijn ziel had verkocht” aan de muziekindustrie. Met dit album probeert hij het een beetje terug te winnen. Dit wordt afgebeeld dankzij een thermische laag op de cd, hierdoor zullen de schijfjes tijdens het afspelen van zwart naar wit kleuren.

Het doet denken aan de tijd dat iedereen uit nieuwsgierigheid een cd van een PlayStation-game in de cd-speler stak om te kijken of er naar de soundtrack geluisterd kon worden. De meest bekende is uiteraard die van Castlevania: Symphony of the Night. “This is a PlayStation black disc.

Nieuw album Marilyn Manson op PlayStation discs