Ruime winst voor PlayStation dankzij succes PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ruime winst voor PlayStation dankzij succes PS4

Sony’s PlayStation tak heeft het afgelopen jaar een behoorlijke winst weten te maken. Het succes en populariteit van de PlayStation 4 en de online service PlayStation Plus zorgden voor een positief getal.

Niet alles in  de wereld van PlayStation is het afgelopen jaar een succes geweest. De verkoop van de PlayStation 3 stokt, weliswaar begrijpelijk, steeds meer en Sony heeft flink wat kosten gedraaid dankzij PlayStation TV. De PlayStation Vita weet ook nog steeds niet aan te slaan en zorgt op financieel gebied voor een domper. Dat mag de pret bij Sony echter niet drukken, aangezien de verkoop van de PlayStation 4, PS Plus en alle games nog steeds in een sneltreinvaart gaan.

De PlayStation tak van Sony wist het afgelopen jaar een winst te boeken van 48,1 miljard Yen, wat ongeveer gelijk staat aan zo’n €370 miljoen. Vorig jaar boekte de tak nog een verlies van 19 miljard Yen, iets wat met de winst van dit jaar ruimschoots is teruggewonnen.

In maart kondigde Sony aan dat de PlayStation 4 inmiddels 20 miljoen exemplaren heeft verkocht. Sony verwacht dat de verkoop niet zal verminderen en verwacht voor het komend jaar weer een winst van 40 miljard Yen. Het is iets wat Sony wel kan gebruiken: na jaren van uiterst diepe rode cijfers heeft het hele bedrijf vorig jaar weer een winst geboekt van ongeveer €500 miljoen.