Final Fantasy 15 niet op E3, wel op gamescom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Final Fantasy 15 niet op E3, wel op gamescom

Goed nieuws voor de Europese fans van Final Fantasy 15 en slecht nieuws voor Amerikaanse fans van Final Fantasy 15: de game zal niet getoond worden op de E3 in juni. De game zal wel getoond worden in Keulen in Augustus. Volgens de director heeft men niet genoeg tijd om de marketing voor elkaar te krijgen.

Even leek het erop dat de Europese beurs gamescom belangrijker werd gevonden dan de Amerikaanse beurs E3, maar dat bleek al gauw niet het geval te zijn. Hajime Tabata is de director van Final Fantasy 15 en zegt dat de marketing van de game niet op tijd klaar zal zijn voor het evenement in Los Angeles. Gamescom is bijna twee maanden later en dat zou volgens Tabata het team genoeg tijd geven om te kunnen laten zien wat ze willen laten zien.

Dat betekent niet dat ze de game helemaal laten vallen voor de E3. Square Enix geeft een eigen persconferentie tijdens de E3, dus wellicht wordt er een tipje van de sluier gegeven tijdens het evenement in Los Angeles of wordt er misschien zelfs een nieuwe trailer getoond.