ESPN radiopresentator erkent Esports niet

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
ESPN radiopresentator erkent Esports niet

Een radiopresentator op ESPN in Amerika is niet blij met de groeiende populariteit van Esports. Hij zegt dat als hij ooit verslag moet doen van een pro-gaming toernooi, hij zijn ontslag in zal dienen.

Het spelen van games op professioneel niveau is niets nieuws, maar begint met de populariteit van games zoals League of Legends, DOTA en Call of Duty steeds groter te worden. In Korea is het al jarenlang een hit, maar nu zit men eraan te denken om hetzelfde te organiseren in Amerika. Een van de radiopresentatoren van de sportzender ESPN is daar niet zo blij mee. Dit na aanleiding van de correspondentie van een Heroes of the Storm toernooi op het kanaal ESPN2. De radiopresentator Colin Cowherd zegt nog liever te stoppen met zijn baan dan verslag te doen van een gaming-gerelateerd toernooi op een sportzender als ESPN.

“Als ESPN me ooit zou dwingen om hier verslag van te doen of commentaar erover te geven, stap ik op. Doe de deur van je moeders kelder alsjeblieft op slot en laat ze niet naar buiten.”

Later zei Cowherd dat hij games zoals Donkey Kong nog wel kon tolereren, maar dat hij niets meer om fantasy-werelden gaf sinds Harry Potter is geëindigd.

Tijdens de show gaven twee spelers commentaar op het verloop van de games in het Heroes of the Storm toernooi. De twee commentatoren vergeleken een play alsof de spelers van een basketbalwedstrijd een slam dunk maakten zonder controle over de bal. Cowherd had ook zijn kleurrijke mening klaar.

“Ik zal je vertellen waar dit mee te vergelijken is: dat ik de loop van een pistool in mijn mond steek terwijl ik naar jullie moet luisteren.”

Cowherd is niet de enige die deze mening deelt. Veel kijkers van ESPN dienden een klacht in omdat gaming volgens hun geen sport is en dat het ook nooit zo erkend zal worden. Het had volgens de kijkers dus geen plaats op een sportzender als ESPN.