Kojima’s horrorgame Silent Hills ‘gaat niet gebeuren’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Kojima’s horrorgame Silent Hills ‘gaat niet gebeuren’

De game Silent Hills, waarvan vorig jaar een interactieve teaser uitkwam op de PlayStation 4, gaat waarschijnlijk niet meer komen. Dit hebben meerdere bronnen inmiddels bevestigd. Dit nieuws volgt op de mededeling dat ook de teaser aanstaande woensdag van PlayStation Network gehaald gaat worden.

Silent Hills moest een prestigieus project van de legendarische Hideo Kojima gaan worden, maar inmiddels hebben regisseur Guillermo del Toro en Walking Dead-acteur Norman Reedus, die beide betrokken waren bij de game, aangegeven dat het ‘niet meer gaat gebeuren’, maar dat men hoopt dat ‘het weer op z’n pootjes terecht komt’. Verslaggever Matt Hackney stelde tijdens een vragenronde op het San Francisco Film Festival de nodige vragen aan del Toro die daarop het verlossende antwoord gaf. Later bevestigde ook Reedus via Twitter dat het over en uit is, maar dat hij hoopt dat dat niet permanent is.

Vooral het laatste doet vermoeden dat de game niet totaal geschrapt wordt, maar dat het eerder in de vrieskist is gezet, al is de hoop intussen totaal gedecimeerd. De voortekenen van deze ontwikkeling vormen zich al geruime tijd; al sinds het gerucht dat Hideo Kojima en Konami de wegen gaan scheiden. Konami reageerde toentertijd op de aantijgingen door te zeggen dat Kojima gewoon mee blijft werken aan Metal Gear Solid: The Phantom Pain tot deze af is, maar over Silent Hills bleef men uiterst vaag. Het verdwijnen van Kojima’s naam op de Silent Hills webpagina en de aankondiging dat de teaser offline gehaald ging worden, waren lauter extra voortekenen van de laatste ontwikkelingen.

Konami zelf heeft nog niet gereageerd op de mededelingen van del Toro en Reedus, maar naar alle verwachting zal dat niet lang meer op zich laten wachten. Silent Hills moest Kojima’s kijk op de survival-horror game Silent Hill gaan worden, iets waar Kojima al vaker over had gezegd dat hij dat zeker nog eens wilde doen. De game werd aangekondigd middels een speelbare teaser genaamd P.T. (Playable Teaser) die afgelopen gamescom gelanceerd werd voor de PlayStation 4.