Opgegraven games Atari op eBay beland

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Opgegraven games Atari op eBay beland

Eerder dit jaar werd een oude mythe bevestigd. De game E.T. The Extra-Terrestrial, dé game die eigenhandig de Atari 2600 de doodsteek zou hebben gegeven, werd met honderden tegelijk opgegraven in een woestijn. Enkele van deze exemplaren zijn nu op eBay terecht gekomen.

De stad Alamogordo, waar deze vuilnisbelt zich begeeft, heeft via Tularosa Basin Historical Society de games E.T. The Extra-Terrestrial, Asteroids, Defender, Warlords en Missle Command op eBay geplaatst. Het kopstuk is dan wel E.T., vooral vanwege het feit dat deze game als slechtste game ooit een ware crash in de industrie veroorzaakte.

Gezien deze game geschiedenis heeft geschreven, is deze dan ook niet goedkoop. Momenteel gaat een cartridge voor ruim $500 of meer van de hand. Mocht je uiteindelijk erin slagen om een kopie te bemachtigen, krijg je er wel een certificaat van echtheid en een pamflet met foto’s uit 1982 en de opgraving bij. Na de eerste reeks biedingen zullen er nog 70 exemplaren in de toekomst op eBay gaan belanden. “Daarna zal het nooit meer voorkomen” volgens de stad. Ook zal de stad Alamogordo enkel exemplaren versturen naar diverse musea. Do opgraving zal overigens te zien zijn in de documentaire Atari:Game over, die door Xbox is geproduceerd. Deze zal vanaf 20 november te zien zijn.