Oculus Rift over ‘vele maanden’ beschikbaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oculus Rift over ‘vele maanden’ beschikbaar

De Oculus Rift laat veel mensen al jarenlang watertanden. Volgens de CEO van Oculus hoeven de mensen niet heel lang meer te wachten. Hij spreekt nog over “maanden” in plaats van meerdere jaren.

Tijdens het Web Summit 2014 in Dublin heeft Oculus CEO Brendan Iribe gezegd dat het bedrijf nog steeds bezig is om het maximale uit de bestaande prototypes te krijgen. Ze zijn volgens hem nog steeds niet tevreden met de besturing. Volgens hem is de Oculus nog slechts enkele maanden van ons weg, maar hoeveel maanden is nog maar de vraag.

“We willen allemaal dat het op de markt kan komen. We zitten er dicht tegen aan. Het is nog maar een kwestie van maanden, geen jaren. Maar wel veel maanden. We hebben de lat hoog gelegd en willen niet voor minder gaan. Wij willen ook niet dat het nog eens een jaar of vier gaat duren.”

Ze hopen dat een model voor de consumenten tegen het einde van 2015 beschikbaar zal zijn, terwijl Mark Zuckerberg van Facebook hoopt over de komende tien jaar zo’n 50 á 100 miljoen exemplaren van de Oculus Rift te verkopen. De prijs zal tussen de $200 en $400 moeten komen te liggen.

Het is zonder meer een bizarre omschrijving, aangezien “maanden” nog steeds meerdere jaren kan betekenen, maar het klinkt in ieder geval al beter dan “vele jaren”.