Super Smash Bros. glitch geeft spelers straf van 136 jaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Super Smash Bros. glitch geeft spelers straf van 136 jaar

Super Smash Bros. maakte afgelopen maand zijn opwachting op de 3DS en scoorde daarmee ook meteen hoge ogen. Toch is er nu een glitch die de pret flink kan bederven: spelers kunnen voor 136 jaar gebannen worden uit de game.

Een Japanse gamer onder de naam Zenaorzl plaatste vandaag foto’s op Twitter waarin te zien is dat hij voor 71.582.719 minuten gebannen is van de online modus. Even omgerekend komt dat uit op zo’n 136 jaar. Normaliter worden gamers maar voor een korte tijd gebannen uit de online modus van Super Smash Bros., maar nu lijkt een bug er voor te zorgen dat dit iets langer duurt dan normaal.

Nintendo heeft nog geen officiële reactie gegeven, maar volgens een aantal gebruikers van Reddit komt dit voornamelijk door fouten in de code van de game. Daarnaast wordt spelers aangeraden zich niet te richten op een enkele speler in de online modus, of om de 1vs1 modus te gebruiken. Of gewoon helemaal niet online te gaan totdat er een patch wordt vrijgegeven voor de game: het jaar 2150 laat nog lang op zich wachten.