Pro LoL-speler gaat streamen voor $800,000 per jaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pro LoL-speler gaat streamen voor $800,000 per jaar

Een professionele League of Legends-speler stopt met toernooien en heeft een contract getekend bij een televisiestation voor ongeveer $800,000 per jaar. De Chinese Wei Han-Dong verdiende voorheen ongeveer $1,200 per maand.

Han-Dong was onderdeel van het team World Elite dat al meerdere prijzen in de wacht wist te slepen. Ondanks de populariteit van League of Legends wist hij daar betrekkelijk weinig geld mee te verdienen: een vast salaris van $1,200. Met deze nieuwe deal met het Chinese TV-station ZhanQi TV wordt Han-Dong binnen no time miljonair.

De beste man verteld in een interview dat hij ten tijde van zijn professionele carrière soms twintig uur per dag moest trainen. Zijn nieuwe baan als streamer is veel minder veeleisend: hij is verplicht minimaal negentig uur per maand voor de camera te verschijnen. Dit komt neer op ongeveer drie uur per dag.

Volgens Han-Dong komt zijn succes mede door zijn goede uiterlijk. “Misschien is dit niet slim om te zeggen, maar ik zie er beter uit dan de meeste programmeurs. Ik krijg vaak verzoeken van vrouwelijke fans dat ze een kind van me willen.”