Japan “te saai” voor Assassin’s Creed

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Japan “te saai” voor Assassin’s Creed

De director van Assassin’s Creed 3 wist een paar jaar geleden te vertellen dat ze niet van plan waren om een Assassin’s Creed in Japan af te laten spelen. De reden hiervoor heeft hij vandaag verteld: het zou een gemiste kans zijn om een andere plaats en tijdperk niet te belichten.

Zelfs de mensen die Japan niet eens weten te liggen, weten wel wat ninja’s zijn. Aangezien je in Assassin’s Creed de besturing neemt over een moordenaar, leek het volgens de fans zo klaar als een klontje dat een van de delen uit de Assassin’s Creed-serie zich in het feodale Japan af zou spelen. De director van het derde deel, Alex Hutchinson, wist een paar jaar geleden te vertellen dat die kans echter klein is. Tijden en plaatsen zoals het feodale Japan, het oude Egypte en de Tweede Wereldoorlog zouden volgens hem te saai zijn voor Assassin’s Creed.

“Het punt wat ik probeerde te maken was niet zo zeer dat het saaie tijden of omstandigheden waren, maar meer dat het tijden zijn waar al veel games op gebaseerd zijn. De tijden zijn niet saai, maar de keuze om van die tijden een game te maken wel.”

In dat opzicht heeft Hutchinson helemaal gelijk. In de afgelopen vijftien jaar zijn er veel games verschenen die zich in de Tweede Wereldoorlog of het feodale Japan afspeelden. De games die zich afspelen ten tijde van de Franse- of Amerikaanse revolutie zijn echter op één hand te tellen.