PlayStation 4-update zorgt voor problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation 4-update zorgt voor problemen

De grootschalige 2.0-update van de PlayStation 4, die een hoop nieuwe functies introduceert, zorgt ook voor een aantal nare bijwerkingen. Zo heeft een aantal spelers problemen met het opstarten van de console.

Een groep spelers kampt met de problemen dat wanneer de console uit zijn slaapstand wordt gehaald, deze helemaal niet meer reageert. Op de fora wordt al flink geklaagd en dus is Sony met een verklaring gekomen en stelt de gigant dat het op zoek is naar een oplossing.

Een tijdelijke oplossing ligt in het helemaal afsluiten van de PlayStation 4, de stroom er volledig af te halen en dan drie minuten te wachten. Daarnaast is het mogelijk om de console in een veilige modus op te starten, maar daarmee worden ook alle gegevens verwijderd.

Daarnaast ondervindt ook de nieuwe YouTube-app problemen op de console. Zo lukt het een aantal spelers niet in te loggen met hun Google-account of mislukt het uploaden van video’s naar de site.

Dit zijn overigens niet de enige problemen voor Sony: de Japanse gigant kampt al tijden met problemen omtrent Driveclub, een van Sony’s belangrijkste exclusives voor het najaar.