EA onthult release window voor Star Wars: Battlefront

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
EA onthult release window voor Star Wars: Battlefront

Gedurende dezelfde conference call waar de mensen van EA aangaven dat de nieuwe Battlefield pas in 2016 zal verschijnen, hebben ze ook officieel bekend gemaakt dat Star Wars: Battlefront eind 2015 zal verschijnen.

Het grote nieuws werd niet lang daarna ook via het Twitterkanaal van EA gedeeld met de rest van de wereld

Star Wars: Battlefront wordt momenteel ontwikkeld door het Zweedse DICE, voor vele geen onbekende. DICE is namelijk eerder verantwoordelijk geweest voor de Battlefield-reeks en Mirror’s Edge. Tot op heden hebben we nog weinig gezien van Battlefront, maar EA belooft in het voorjaar van 2015 meer te zullen laten zien van de game. Het tijdstip van launch komt hoe dan ook erg gunstig, gezien de volgende Star Wars-film rond diezelfde te zien zal zijn in de bioscoop.

EA heeft overigens nog een onbekend Star Wars-gerelateerd project in de steigers staan. Na een deal met Disney, waar EA in heeft aangegeven dat ze graag nieuwe ‘core’ Star Wars games willen maken, hebben ze bij ontwikkelaar Visceral de opdracht neergelegd om naar verluid een open world Star Wars game te produceren. Daarbij zou Amy Hennig, voormalig schrijfster van de Uncharted games, zijn aangesteld als scriptschrijfster.