Dragon Age: Inquisition systeemeisen bekendgemaakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dragon Age: Inquisition systeemeisen bekendgemaakt

Ontwikkelaar BioWare heeft de PC systeemeisen van Dragon Age: Inquisition bekendgemaakt. De komende RPG moet ook op iets oudere systemen kunnen draaien.

Het duurt niet lang meer voordat we aan de slag kunnen met alweer het derde deel uit de befaamde franchise. Dragon Age: Inquisition moet namelijk in november verschijnen. PC gamers kunnen zich alvast voorbereiden door de systeemeisen van de game te checken. Die zien er als volgt uit:

Minimum:

OS: Windows 7 of 8.1 64-bit
CPU: AMD quad core CPU @ 2.5 GHz, Intel quad core CPU @ 2.0 GHz
RAM: 4 GB
Grafische kaart: AMD Radeon HD 4870, NVIDIA GeForce 8800 GT
Grafisch geheugen: 512 MB
Harde schijf ruimte: 26 GB
DirectX 10

Aanbevolen:

OS: Windows 7 or 8.1 64-bit
CPU: AMD six core CPU @ 3.2 GHz, Intel quad core CPU @ 3.0 GHz
RAM: 8 GB
Grafische kaart: AMD Radeon HD 7870 or R9 270, NVIDIA GeForce GTX 660
Grafisch geheugen: 3 GB
Harde schijf ruimte: 26 GB
DirectX 11

Aan de grafische kant lijkt de game niet echt heel zwaar te worden, hoewel enkele vrijgegeven screenshots dat misschien wel zouden doen denken. Wel opvallend is dat de game geen dual core processoren meer ondersteunt. Dit zien we steeds vaker gebeuren met de nieuwere generatie games, die dankzij de extra rekenkracht van de huidige consoles ook op PC veeleisender worden.

Hiernaast haalde EA  uit naar Ubisoft, door middels een tweet te  melden dat Dragon Age: Inquisition de maximale kracht zal benutten van beide consoles.  Zo draait de PlayStation 4 versie van de game op 1080p, terwijl de Xbox One versie het met een resolutie van 900p moet doen. Dit meldde EA uiteraard als antwoord op Ubisoft’s keuze om beide consoleversies van Assassin’s Creed: Unity te laten draaien op 900p.