Plex brengt media center naar Xbox One

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Plex brengt media center naar Xbox One

Niet je standaard game nieuws, maar daarom niet minder relevant: Plex brengt vandaag zijn media center software naar de Xbox One. Later komt de app ook naar de Xbox 360. Daarmee wordt het mogelijk om vanaf nagenoeg iedere PC, laptop, tablet of smartphone media naar je Xbox-consoles te streamen.

Plex is een naam die al een aantal jaren meedraait in de media center industrie. De software, die uit twee onderdelen bestaat, laat gebruikers media van een centrale PC / server, media streamen naar andere apparaten in hetzelfde netwerk. Vanaf vandaag wordt het dus ook mogelijk om content vanaf je PC naar je Xbox One te streamen. Daarnaast kunnen gebruikers met de Plex-app ook content naar hun Xbox One streamen vanaf hun tablet of smartphone.

Om de app bruikbaar te maken op de Xbox One, is het design onder handen genomen en is het nu onder meer mogelijk om de app te besturen met gebaren en je stem. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel beschikken over de Plex Pass, een abonnement van enkele euro’s per maand. De Xbox One-versie zal vandaag verschijnen, de versie voor de Xbox 360 volgt binnen enkele weken.