Grootte wereld Far Cry 4 zal vrijwel gelijk zijn als die van zijn voorganger

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Grootte wereld Far Cry 4 zal vrijwel gelijk zijn als die van zijn voorganger

Een van de paradepaardjes van Ubisoft is dit jaar Far Cry 4. Gezien de game niet lang meer op zich laat wachten, deelt Ubisoft intussen steeds meer informatie. Dit maal wordt er wat meer verteld over de omvang van de omgeving.

Zo laat Vincent Quellette, senior level designer van Far Cry 4, in een interview met IGN weten dat de map grofweg dezelfde grootte zal hebben als die van Far Cry 3, die op zich al niet klein was. Wel zal er meer te doen zijn, waardoor de omgeving wat dynamischer en levendiger wordt. Ook diverse sidequests moeten er voor gaan zorgen dat er meer te beleven valt. Zo zijn er de Himalaya missies, de Shangri-La missies en de Arena modus. Ook zal er wederom genoeg wildlife zijn waar op te jagen valt, dus stil zitten zit er niet bij.

“De wereld van Far Cry 4 is grofweg dezelde grootte als die van Far Cry 3, maar heeft een hogere dichtheid  in termen van activiteiten, points-of-interest en bewoners. Daar bovenop hebben we ook nog de Arena mode, die je tot in de eeuwigheid kan spelen,  we hebben de Himalaya missies in de bergtoppen en we hebben Shangri-La waarin je de mythes en legendes van de bevolking van Kyrat kan verkennen. Dus alles bij elkaar genomen heeft Far Cry 4 veel meer te bieden.”

Far Cry 4 is een first-person shooter die zich meestal afspeelt in vrij onherbergzame omgevingen. In Far Cry 4 speel je Ajay Ghale, een jongeman die terug naar zijn geboorteland Kyrat in de Himalayas gaat om de laatste wens van zijn moeder te vervullen; Haar as uitstrooien in het land dat ze 25 jaar eerder ontvluchtte. Wat Ajay niet weet is dat de familie Ghale intussen een strijd vecht tegen de despotische, zelfbenoemde koning Pagan Min.

Far Cry 4 zal verkrijgbaar zijn vanaf 18 november 2014