‘Er wordt nog steeds hard gewerkt aan The Last Guardian’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Er wordt nog steeds hard gewerkt aan The Last Guardian’

Het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat deze Playstation 3 game van Team Ico werd aangekondigd op de E3. Vele tegenslagen, waaronder uitstel en vertrekkend personeel, liet mensen bijna geloven dat The Last Guardian zelfs helemaal geannuleerd was. Niets is minder waar volgens Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios.

“De ontwikkeling gaat zelfs erg goed. Het kan niet beter! Dat is misschien een beetje overdreven, maar we werken erg hard aan The Last Guardian. Jullie hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken”

Deze bemoedigende woorden van Yoshido geven gelukkig weer hoop aan degene die met smart op The Last Guardian aan het wachten zijn. Ten tijde van de aankondiging van de game was deze nog puur en alleen voor de Playstation 3 in ontwikkeling. Of dit nog steeds het geval is, of dat Team Ico de game ook naar andere platforms zal brengen is helaas nog niet duidelijk. Ook een geplande releasedatum is nog niet genoemd.

The Last Guardian is een third-person action adventure game waarin een bijzondere band tussen een jongen en een op een griffioen lijkend wezen genaamd Trico centraal staat. De game wordt zoals eerder vermeld ontwikkeld door Team Ico. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor games als Ico en Shadow of the Colossus.