Ubisoft lanceert free-to-play Assassin’s Creed Identity

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ubisoft lanceert free-to-play Assassin’s Creed Identity

Dat Ubisoft dit najaar behoorlijk uitpakt met de Assassin’s Creed-franchise mag inmiddels duidelijk zijn. Zo lanceren ze niet een, maar zelfs twee nieuwe volledige games (Unity en Rogue) en is de DLC voor deze games ook al aangekondigd. Ook de mobiele gamer krijgt straks een Assassin’s Creed voorgeschoteld, namelijk Assassin’s Creed Identity.

Mobiele Assassin’s Creed-games an sich zijn niet iets nieuws. Zo bracht Ubisoft o.a. Pirates en Memories al naar de smartphone en tablet. Assassin’s Creed Identity lijkt daarentegen qua gameplay nog het meest op zijn grote broer, maar wordt vooral gekenmerkt door RPG-elementen. Zo kun je je eigen assassin creëren en customizen.

De game speelt zich af ten tijde van de Italiaanse Renaissance, en zul je je doelwitten onder andere in Florence en het Colosseum kunnen uitzoeken. In totaal zal Assassin’s Creed Identity uit 16 missies bestaan, die willekeurig gegenereerd zullen worden. Je zal ook de mogelijkheid krijgen om vrienden uit te nodigen om je te helpen tijdens missies, of je kunt andere assassins inhuren.

Momenteel is Identity alleen te verkrijgen in de Appstore in Australië en Nieuw-Zeeland. Zij krijgen de mogelijkheid om een testversie van de game te proberen. Wanneer de game eenmaal afgerond is, zal de game ook in andere landen verschijnen. Ook heeft Ubisoft aangegeven dat men bezig is met een versie voor Android.