GC Replay – Week 39

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
GC Replay – Week 39

Week 39 zat weer boordevol met nieuws, de nasleep van de Tokyo Game Show en de nieuwste games voor onze PS4’s en Xbox One’s je zou bijna vergeten dat de Wii U ook nog bestaat, hoewel Ubisoft geen goed nieuws heeft voor de bezitters van deze witte Nintendo held. Je leest er alles over in de GC replay week 39

Goh, wat een verassing – Kevin Rombouts
Ubisoft kwam eerder deze week met vrij verrassend nieuws: de Wii U-versie van Watch_Dogs gaat geen DLC krijgen. Oh sorry, zei ik verrassend? Ik bedoelde natuurlijk nieuws dat je al van verre aan zag komen. Want laten we nu eens heel eerlijk zijn: third-party ondersteuning van de Wii U is er gewoon niet meer. Waar Ubisoft in het begin nog volop actief was op de console, met zelfs exclusieve titels voor het platform, is deze liefde nu compleet verdwenen. En ook de andere grote namen zitten er echt niet zo op te wachten. EA zag het vanaf het begin af aan al niet zitten en bij Activision hebben ze, zo vermoed ik, nog nooit een Wii U gezien

Dus wat kan je dan de komende jaren verwachten van de Wii U? Zo’n drie keer per jaar een leuke tot goede titel van Nintendo zelf, zo af en toe een Japanse hit die ze toch ook maar naar het westen laten komen, en heel misschien een leuke titel op de eShop. En dat voor de komende vijf jaar, totdat Nintendo zich realiseert dat er al een nieuwe generatie is begonnen en ook met een nieuwe console komt, even krachtig als de PlayStation 4 en Xbox One. Want ja, het riedeltje bij Nintendo is ondertussen wel duidelijk: “Zo ging het hiervoor, en zo gaat het door.”

Liefdesverdriet – Mick Zandstra
We ontmoette elkaar zo’n twee drie weken geleden. Jij daar zelfverzekerd in die berg, ik als beginnend schoffie. Via een vriend vernam ik van jouw bestaan. Samen zochten we je op. Liever zou ik dat alleen doen, maar dat ging niet. Het bleek liefde op het eerste gezicht. Ik zag jouw geflirt met andere bezoekers, maar het deerde me niet. Avonden lang hebben we samen doorgebracht. Iedere dag kwam ik terug en telkens was jij daar weer, wachtend op mij. Naarmate de weken vorderde zat ik steeds beter in mijn vel. Ik voelde me beter, ik voelde me sterker, maar jij bleef hetzelfde. Ik wist dat er wat mis was.

Óh Destiny loot-cave, wat zullen we je missen! Al jouw legendary engrams, weapon parts en hadronic essences. Een eindeloze vracht aan glimmer. Je bracht ons zoveel plezier, zoveel loot. Het voelde haast als cheaten, maar dat was het niet. Het was het het resultaat van onze fantastische liefdesverhouding: onze eigen kindjes. Nu is het voorbij. Een geweldige tijd, misschien wel de mooiste uit mijn leven. Rust in vrede lieverd.