Playstation 4-versie van Project Cars loopt op 1080p en 60 FPS

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Playstation 4-versie van Project Cars loopt op 1080p en 60 FPS

Liefhebbers van het racing-genre worden dit najaar behoorlijk op hun wenken bediend. Zo staan The Crew, Driveclub en Forza Horizon 2 zo goed als voor de deur. Project Cars sluit daarbij netjes aan, maar belooft de lat behoorlijk hoog te leggen.

Opvallen in deze tak van games is een hele kunst. Slightly Mad Studio’s, ontwikkelaar van Project Cars, gaat de uitdaging aan. Alles wat de studio tot dus ver heeft laten zien aan beeldmateriaal van de game beloofde al heel veel goeds, maar een officiële bevestiging van specificaties hebben ze nooit gegeven. Tot nu toe.

De game zal namelijk op de PS4 en de Xbox One een framerate van 60 frames per seconde kennen, zo meldt Lee Kirton van Slightly Mad Studio’s op de Eurogamer Expo. De Playstation 4-versie zal ook een resolutie van 1080p native hebben. Deze resolutie zal naar alle waarschijnlijkheid op de Xbox One iets lager zijn, maar dit werd niet exact gespecificeerd. Wel gaf Lee aan dat men nogsteeds hard aan het werk is met de resolutie van de Xbox One-versie. De release van Project Cars staat gepland voor november 2014voor Playstation 4, Xbox One en PC