Forza Horizon 2 – Zuid-Europa was digitaal nog nooit zo mooi

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Forza Horizon 2 – Zuid-Europa was digitaal nog nooit zo mooi

Onder de rook van alles wat Destiny heet, gooide Microsoft afgelopen week stiekem een demo op Xbox Live. Niet van Destiny, niet van Fifa, maar van Forza Horizon 2. Dus liet ik Destiny even voor wat het was en ging ik aan de slag met bloedsnelle wagens in prachtige omgevingen. Want heel eerlijk, met 300 km/u door Franse landschappen scheuren is net iets leuker dan ‘The wizard that came from the moon’.

Voor iedereen die het twee jaar geleden even gemist heeft: Horizon is een fictief festival waarbij twee dingen centraal staan, namelijk muziek en mooie auto’s. Maar zoals je mag verwachten van een racegame ligt de nadruk niet zo zeer op de muziek, maar op de vele bolides, van razendsnelle Ferrari’s tot gigantische Bowlers en alles daartussenin. Voor de tweede editie van het festival is de rotsachtige omgeving van Colorado ingeruild voor het zuiden van Frankrijk en het noorden van Italië en dat alleen al geeft een heel andere sfeer.

Forza Horizon 2 005

Die andere sfeer is in de demo al meteen te merken vanaf het moment dat jemet je wagen van de boot afrijdt: smalle bergweggetjes langs de zee, kleine dorpjes en grote olijfvelden staan centraal in de game. En dankzij de kracht van de Xbox One wordt dit alles prachtig weergegeven. Want, om maar even heel kort door de bocht te gaan, Forza Horizon 2 is in al zijn doen een prachtige game en dat durf ik nu al te zeggen, ondanks dat ik enkel nog maar de demo heb gespeeld.

Vooral de details op en rondom de wagens zijn geweldig uitgevoerd door Playground Games. Stof waait op bij elk zandweggetje, maar blijft ook op de auto liggen. Regen maakt de game donker en onvoorspelbaar, omdat auto’s anders reageren. Om nog maar te zwijgen over de ruitenwissers als je met 240 km/u over de weg raast. Botsingen hebben invloed op je auto, zowel op de behuizing van je auto als op het rijgedrag. Het werkt allemaal mee en maakt het racen niet makkelijker, maar wel leuker.

Forza Horizon 2 002

Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat we het nog maar over een demo hebben. Drie wagens tot je beschikking, vier evenementen en nog maar een kleine fractie van het uiteindelijke gebied waar je in gaat racen. Toch geeft deze proefrit al een prima voorproefje van wat je mag verwachten op 3 oktober wanneer de game in de winkel ligt. En dat is uiteindelijk alles wat je kunt vragen van een demo.