Shadows of Mordor vereist 6GB grafisch geheugen voor beste resultaat

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Shadows of Mordor vereist 6GB grafisch geheugen voor beste resultaat

De nieuwste game binnen het Lord of the Rings-universum, Middle-earth: Shadows of Mordor, vereist maar liefst 6GB grafisch geheugen van een PC om op de maximale instellingen gespeeld te kunnen worden. Dit blijkt vandaag uit een screenshot die op Neogaf verscheen.

Op dit screenshot is een bericht te zien dat spelers getoond krijgen als ze de texture-instellingen aan willen passen. Met 1GB VRAM-geheugen kunnen spelers de game op de laagste instellingen spelen, terwijl er voor de Ultra-instelling 6GB VRAM is vereist. Veel gamers zullen de game dan ook niet op de Ultra-instelling kunnen spelen, want slechts enkele videokaarten beschikken over deze hoeveelheid geheugen.

Waarom er zoveel grafisch geheugen nodig is voor de game, is onduidelijk. Sommige gebruikers van Neogaf beweren dat dit komt omdat er geen texture-compressie is gedaan bij de ontwikkeling. Anderen leggen de schuld bij de nieuwe generatie consoles, die 8GB Unified ram-geheugen hebben, waardoor ports naar de PC ook steeds meer zullen gaan eisen.

ShadowOfMordor-2014-09-25-20-55-27-91