Prijsverlaging Xbox One in UK

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Prijsverlaging Xbox One in UK

De Xbox One heeft in het Verenigd Koninkrijk een prijsverlaging gekregen. De Xbox One kost daar nu £20 minder, waardoor de console nu £329 kost, tegenover de £350 van voorheen. Of de prijsverlaging binnenkort ook wereldwijd wordt toegepast, is momenteel onbekend.

De aankondiging kwam via de informele manier van een commercial. Een reclame van Forza Horizon 2 verklapte op het einde dat de Xbox One £329 zal kosten. Zowel de Microsoft store en de Engelse versie van Amazon hebben de prijs aangepast. Die laatste biedt de console zelfs aan voor die prijs inclusief Sunset Overdrive. Dit betreft natuurlijk de Xbox One versie zonder Kinect. Een bundel met een digitale versie van FIFA 15 zal ook binnenkort verkrijgbaar zijn, maar zal nog gewoon de oude prijs zijn. Of de prijsverlaging ook toegepast zal worden in de rest van Europa en de V.S. is niet duidelijk, maar aangezien de feestdagen er weer aankomen, kan een wereldwijde prijsverlaging er in zitten. Misschien slim om nog even te wachten met het aanschaffen van Microsoft’s nieuwe console.

Kinect of niet; dit markeert de eerste keer dat de Xbox One de goedkopere console is tussen de PlayStation 4 en de Xbox One. De Xbox One lag sinds de prijsaankondiging onder vuur omdat het prijsverschil met de PlayStation 4 kwam door de Kinect. Microsoft hamerde op het feit dat de Kinect de extra 100 dollar/euro waard zou zijn, maar inmiddels biedt Microsoft de Xbox One ook aan zonder Kinect.