Gerucht: ‘Nieuwe versies GTA5 krijgen first-person modus’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: ‘Nieuwe versies GTA5 krijgen first-person modus’

Een mogelijk lek wijst naar een nieuwe ‘first-person modus’ in de next-gen en PC-versies van GTA5. Bezoekers vonden een in cache bewaarde update op de Rockstar website die een aantal nieuwe features zouden bevestigen, waaronder dus een modus waarin gamers zich vanuit een eerste persoon perspectief door de wereld heen kunnen verplaatsen.

Naast deze nieuwe modus stonden er ook nog een aantal andere details. Zo werd er uiteraard melding gemaakt van de grafische update, maar kunnen liefhebbers van GTA Online ook nieuwe wapens, ‘jobs’ en voertuigen verwachten. De PC-versie zou komen met een uitgebreide video-editor en ook zal Los Santos worden verrijkt met nieuwe ‘easter eggs’, ‘random events’ en dieren.

Eerder maakte Rockstar al bekend dat er ongeveer vijftig procent meer voertuigen over de wegen heen rijden, de radiostations zo’n honderd nieuwe liedjes krijgen en de weereffecten op de schop zijn gegaan.

Het ligt in de lijn der verwachting dat dit lek ergens binnenkort wordt bevestigd. De PS4- en Xbox One-versies van GTA5 verschijnen op 18 november aanstaande, waar de PC-versie een stukje is uitgesteld naar begin volgend jaar.