Family-guy: The Quest for Stuff ontwikkelaar krijgt boete

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Family-guy: The Quest for Stuff ontwikkelaar krijgt boete

TinyCo., de ontwikkelaar van de mobiele game Family Guy: The Quest for Stuff, heeft een overeenkomst getroffen met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) om 300.000 dollar (ongeveer 230.000 euro) boete te betalen. Het bedrijf zou de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) geschonden hebben. Naast de boete heeft TinyCo. aangegeven de gevoelige informatie die vergaard is te verwijderen uit de rapporten om in de toekomst wel aan de COPPA documenten te voldoen.

“Nu steeds meer mensen, voornamelijk kinderen, hun levens leven op mobiele apparaten is het belangrijk dat ze dezelfde beveiliging voor consumenten genieten als ze een applicatie gebruiken dan als ze dat op een website zouden doen. Bedrijven zouden stappen moeten ondernemen zodra ze hun apps bouwen en testen om zeker te zijn dat informatie van kinderen niet verzameld kan worden zonder goedkeuring van een ouder”, aldus Jessica Rich van de FTC.

Naast Family Guy: The Quest for Stuff is TinyCo. onder andere verantwoordelijk voor franchises als Tiny Pets, Tiny Zoo, Tiny Monsters en Tiny Villages die bij elkaar verantwoordelijk waren voor zo’n 34 miljoen downloads tot op heden. Omdat de games van TinyCo. gericht zijn op kinderen zou het bedrijf rekening moeten houden met de COPPA standaard regels, aldus de FTC. In een statement richting The Guardian bood TinyCo zijn verontschuldigingen aan en meldde het bedrijf zich voortaan aan de COPPA reglementen te houden: “We willen onze verontschuldigingen aanbieden aan iedereen die getroffen is door de kwestie en willen helder zijn dat TinyCo. volledig achter het beschermen van privacy staat, voornamelijk waar het kinderen aan gaat”.