VR-headset Project Morpheus 85% klaar voor verkoop

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
VR-headset Project Morpheus 85% klaar voor verkoop

De VR-headset Project Morpheus van Sony zou voor 85% klaar zijn voor de verkoop, zo meldde topman Shuhei Yoshida tijdens de Tokyo Game Show. In het gesprek met The Wall Street Journal zei hij ook dat het apparaat veel techniek van moderne smartphones gebruikt, maar noemde helaas geen releasedatum of prijs voor het apparaat dat exclusief voor de PlayStation 4 zal verschijnen.

De toevoeging van meerdere smartphone-componenten kan wel duiden op een lage prijs bij de lancering, iets wat Sony al vaker aangegeven heeft te willen. Yoshida meldde helaas niet welke zaken er nog in de 15% zitten inbegrepen die in de nabije toekomst ontwikkeld moeten worden. Volgens Yoshida zouden er “nog veel gebieden zijn waar op verbeterd kan worden om het tot een hoger niveau te tillen”. Hij vertelde ook dat Project Morpheus, wat voorlopig nog een werktitel is, niet uit zal komen tot er voldoende software is om de headset te ondersteunen.

Op het moment van schrijven gaat de grote concurrent, Oculus Rift van Oculus VR, gaat op het moment over de toonbalk voor $350, zo’n €272, maar is momenteel alleen nog maar te bestellen als developer kit. De Oculus Rift staat gepland voor een consumentenuitgave in het najaar van 2015 en zal waarschijnlijk tussen de $200 en $400 (€155 en €310) gaan kosten. Hoewel Yoshida niets kon zeggen over de prijs van de VR-headset van Sony vertelde hij wel dat, ondanks dat de eerste beoogde doelgroep PlayStation 4 gebruikers is, het een project is dat veel grotere gevolgen kan hebben dan dat: “We hopen dat wanneer we Project Morpheus introduceren op de markt, de aantrekkingskracht van de PlayStation 4 zal toenemen en de console misschien goed ontvangen zal worden door personen die niet per se hardcore gamers zijn”.