Nieuwe Metal Gear Solid Collection

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nieuwe Metal Gear Solid Collection

Hoewel de Metal Gear Solid HD Collection nog geen vijf jaar oud is, heeft Hideo Kojima vandaag via Twitter laten weten dat er een nieuwe Metal Gear Solid Collection aankomt. Wat de nieuwe collectie wel of niet zal bevatten, is niet duidelijk.

Een enkele foto van een dia vond meneer Hideo Kojima genoeg om de wereld te laten weten dat er een nieuwe MGS-Collection aankomt. De vorige collectie bracht Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Metal Gear Solid: Peace Walker samen in een HD pakketje. In de 25 jaar dat Metal Gear bestaat zijn er zo’n 20 games verschenen, dus er zijn genoeg games om nóg een collection mee te vullen. De vraag is alleen: welke games kunnen we verwachten en in wat voor staat? Zullen alle games aangepast worden voor de nieuwe generatie consoles zoals sommige games dat inmiddels hebben gekregen in de vorm van een remastered versie, of zal het een HD-collectie zijn voor de games die er die vorige keer niet bijzaten?

De vorige HD-collection kwam uit in 2011 en zelfs in die korte tijd hebben we Metal Gear Rising: Revengeance en Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes ontvangen. Meer informatie wordt ten tijde van de Tokyo Game Show verwacht, die volgende week in Japan plaats zal vinden.