Xbox One zonder spraakherkenning in Nederland

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Xbox One zonder spraakherkenning in Nederland

Microsoft komt vandaag met het nieuws dat de Xbox One alsnog zonder Nederlandse spraakherkenning op de Nederlandse markt zal verschijnen. Een jaar geleden, toen de console werd uitgesteld, was er het vermoeden dat dit te maken zou hebben met de implementatie van de Nederlandse stembesturing.

Microsoft bevestigde het nieuws tegenover Gamer.nl, waar het stelde dat het Nederlandse dashboard al wel gereed is voor de lancering later deze week, maar dat de spraakherkenning nog niet af is. Toch zou deze volgens Microsoft nog wel komen, maar pas op een later moment. Of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn, is nog maar de vraag: dezelfde belofte werd bij de release van de Kinect op de Xbox 360 ook gemaakt. Nederlandse spraakherkenning zagen we daar echter nooit verschijnen.

Mocht je aanstaande vrijdag wel gewoon een Xbox One gaan halen, en wil je echt spraakherkenning gaan gebruiken, dan kan dit wel, maar met een omweg. Spelers die spraakherkenning willen gebruiken moeten de console eerst naar een andere regio zetten, zoals het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, en dan hun beste Engels gebruiken. Daarnaast is dit niet zonder haken of ogen: wil je van de Xbox Game Store gebruikmaken, dan zul je moeten zorgen voor een adres in het buitenland.