Konami laat “grote stap voorwaarts” zien op Gamescom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Konami laat “grote stap voorwaarts” zien op Gamescom

Konami heeft vandaag haar lineup onthult voor de aankomende Gamescom en laat daarbij weten dat het “grote vooruitgangen” in z’n mars heeft. Dankzij de FOX-engine belooft Konami een revolutie in actie-games zoals Metal Gear Solid en hun voetbalgame PES 2015.

Zowel Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Pro Evolution Soccer 2015 zullen laten zien waartoe de FOX-engine in staat is. “Beide games zullen de kracht en veelzijdigheid aantonen dat de FOX-engine, met nieuwe ervaringen en visuele kwaliteiten dankzij de kracht van de nieuwe consoles”, aldus een officieel statement van de Japanse ontwikkelaar.

Volgens Konami zullen er nieuwe details van MGS5 onthuld worden tijdens de Gamescom, waarmee Konami wil bewijzen dat MGS5 de meest grote en ambitieuze Metal Gear ooit is. “Mensen op de Gamescom zullen zelf mogen aanschouwen wat Hideo Kojima altijd voor ogen had.” Pro Evolution Soccer 2015 zal op de Gamescom zijn opwachting maken en voor het eerst speelbaar zijn op een groot evenement.

De Gamescom vindt plaats van 14 t/m 17 augustus in Keulen. Zowel Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain als Pro Evolution Soccer 2015 hebben vooralsnog geen releasedatum.