Xbox-chef: Twitter geschenk uit de hemel voor indie-ontwikkelaars

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Xbox-chef: Twitter geschenk uit de hemel voor indie-ontwikkelaars

Twitter is het beste dat indie-ontwikkelaars kon overkomen. De berichtendienst zorgt ervoor dat de gamemakers voor het voetlicht komen en daarmee de aandacht op zich kunnen vestigen. Dat zei Chris Charla, chef van het Xbox One indie-programma bij Microsoft, donderdag tijdens een conferentie voor ontwikkelaars in het Britse Brighton, meldde de website CVG.

Ontwikkelaars van indie-games horen thuis in de schijnwerpers en de opkomst van Twitter helpt daar behoorlijk bij, vindt Charla van ID@Xbox. Volgens de Microsoft-topman zijn transparantie en openheid vanaf het begin doelstellingen geweest voor het indie-programma van de Amerikaanse fabrikant en uitgever.

“Ik ben erg blij onder het felle licht van Twitter te zijn, al kan dat soms pijnlijk zijn”, zegt Charla. “Daar zijn en de mogelijkheid tot het hebben van een directe relatie met iedereen, is essentieel. We zullen nooit stoppen met luisteren.” Charla, voormalig hoofd van Xbox Live Arcade, werd in augustus 2013 bij de oprichting van ID@Xbox benoemd tot director. De nieuwe tak van Xbox werd positief ontvangen, maar enkele onafhankelijke ontwikkelaars bekritiseerden het initiatief, omdat voor deelname aan het programma ontwikkelaars akkoord moeten gaan met een gelijktijdige releasedatum op de Xbox One als het ook op andere consoles verschijnt.

In december kwam Microsoft met een lijst van 30 ontwikkelaars die hebben laten weten mee te willen doen aan ID@Xbox. Dat zijn onder meer Crytek, Double Fine en de Nederlandse Vlambeer. In februari werden nog eens 65 ontwikkelaars aan het lijstje toegevoegd.