Games With Gold vanaf juni naar Xbox One, gaat fungeren als PlayStation Plus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Games With Gold vanaf juni naar Xbox One, gaat fungeren als PlayStation Plus

De Games With Gold-service die we al langer kennen op de Xbox 360 zal vanaf juni ook voor de Xbox One van start gaan. Met Games With Gold krijgen Xbox Live Gold-leden toegang tot gratis games, maar alleen zolang ze lid blijven van Microsofts online service.

Naast de grote aankondiging dat de Xbox One vanaf juni ook zonder Kinect verkrijgbaar zal zijn, bevestigde Microsoft ook dat de Games With Gold-service vanaf dat moment voor Xbox One zal lanceren. Een kleine kanttekening is dat het model zal veranderen ten opzichte van de dienst op de Xbox 360: Xbox One-bezitters zullen hun gedownloade games alleen kunnen spelen zolang ze lid zijn van Xbox Live.

De eerste games die gratis zullen verschijnen zijn Max: The Curse of the Brotherhood en Halo: Spartan Assault. Xbox 360-bezitters zullen die maand kunnen genieten van Dark Souls, Charlie Murder en Super Street Fighter IV: Arcade Edition. Naast gratis games maken Xbox One-bezitters ook aanspraak op korting op bepaalde titels zolang ze lid zijn van Xbox Live. In juni zal dat gaan om Forza 5 en Ryse: Son of Rome.