The Last of Us: Remastered past nog net op Blu-ray

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
The Last of Us: Remastered past nog net op Blu-ray

Het team achter de nieuwe versie van The Last of Us kwam tijdens het maken van de port een probleem tegen: de game paste nog maar nét op een Blu-ray schijfje. De extra grafische mogelijkheden van de PlayStation 4 eisen z’n tol aan het opslagmedium.

Met de komst van een nieuwe generatie consoles zijn de grenzen weer verlegd: dingen die in de vorige generatie niet mogelijk waren zijn nu binnen handbereik. Naughty Dog maakt hier dankbaar gebruik van met de remastered editie van wat door velen wordt gezien als de beste game van de vorige generatie: The Last of Us. Maar ondanks de extra spierballen die de PlayStation 4 in z’n mars heeft, lijkt het team achter de port toch op limitaties te stuiten. Niet vanwege de hardware, maar vanwege gebrek aan ruimte op de Blu-ray disks. Neill Druckmann van Naughty Dog legde het uit.

“We hebben de filmpjes helemaal opnieuw gerendered, waardoor alle cinematics nu draaien op 1080p en 60fps. Normaal stuitten we op het probleem dat wat we willen technisch misschien niet mogelijk is, terwijl we nu zoveel kunnen doen dat we voorzichtig moeten zijn of het nog wel op een Blu-ray past.”

Ondanks dat het nog maar net past, heeft Naughty Dog meer in de PlayStation 4 versie weten te proppen dan mogelijk was op de PlayStation 3. De ingame-modellen worden vervangen door de cut-scene modellen, waardoor de modellen ten alle tijden het maximale detail zullen kennen. Verder zal de game betere licht- en schaduweffecten bevatten en zullen de vijanden een oppoetsbeurt krijgen. De gameplay en het verhaal zullen blijven zoals het is; niemand die zich daar aan zal storen.