Call of Duty: Advanced Warfare informatie en trailer gelekt

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Call of Duty: Advanced Warfare informatie en trailer gelekt

De aankondiging van het nieuwste deel binnen de Call of Duty-serie, Advanced Warfare, is vannacht gelekt door Destructoid. In de game, die eigenlijk zondag pas aangekondigd zou worden, zal Kevin Spacey de rol van bad guy vervullen, zo blijkt uit de trailer. Advanced Warfare zal in november in de winkels liggen.

De trailer geeft al direct veel informatie over de nieuwe titel. We wisten al dat het een next-gen game zou worden door Sledgehammer Games en dat Kevin Spacey mogelijk een rol zou spelen en dat is nu dus bevestigd. Opvallend is dat Sledgehammer niet alleen de stem van de acteur heeft gebruikt, maar dat ook zijn gelijkenis in de game zit.

In de trailer geeft Spacey een bijna House of Cards-achtige speech over democratie en hoe de VS er altijd in heeft gefaald dit naar andere landen over te brengen. In Advanced Warfare zal Spacey, volgens de bron van Destructoid, aan het hoofd staan van een privaat leger dat zich tegen de Amerikaanse overheid heeft gekeerd. Aan welke kant de speler zal vechten is nog niet helemaal duidelijk.

Duidelijk is dat de game niet alleen de nadruk zal leggen op nieuwe wapens, maar ook op nieuw materiaal voor soldaten zelf zoals EXO-skeletten en zweefscooters. Veel details ontbreken nog op dit moment, maar als we de trailer mogen geloven lijkt het erop dat Sledgehammer de oude Call of Duty-engines eindelijk achter zich heeft gelaten en met een hele nieuwe engine aan de slag zijn gegaan.

De trailer en screenshots kun je hieronder bekijken.

[envira-gallery id=”5526″]