Omni-loopband komt mogelijk naar consoles

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Omni-loopband komt mogelijk naar consoles

De kans dat de virtual reality-loopband Omni naar consoles zal komen lijkt een stuk groter nu het bedrijf achter de loopband, Virtuix, bekend maakte dat het tijdens een investeringsronde ruim drie miljoen dollar heeft opgehaald. Het geld zal gebruikt worden om het bedrijf te vergroten en onder andere de distributie te verbeteren.

Door de nieuwe investeringen zijn er nu ook meer mogelijkheden voor het door-ontwikkelen van de loopband. “De Omni is momenteel puur voor de PC, maar zou in de toekomst best geschikt kunnen worden voor de consoles als de Xbox en PlayStation,” aldus Virtuix CEO Jan Goetgeluk.

Het bedrag komt bovenop de 1,1 miljoen dollar die al was opgehaald tijdens de Kickstarter-campagne. Een opvallende investeerder is Mark Cuban, bekend van het Amerikaanse televisieprogramma Shark Tank (de Amerikaanse versie van Dragon’s Den). Hier weigerde Cuban initieel te investeren in de loopband toen het werd gepresenteerd tijdens de show. Dit geeft aan dat er een verschuiving gaande is op het gebied van Virtual Reality, dankzij de overname van Oculus door Facebook.

Ondertussen zijn er al ruim 3000 loopbanden verkocht en claimt de CEO dat de verkopen elke maand blijven stijgen. Daarnaast is het bedrijf druk bezig om te kijken hoe ze de loopband verder aan de man kunnen krijgen, waarvan live-demo’s en de mogelijkheid om de loopband uit te proberen zeker tot de mogelijkheden behoren. De loopband zal ook naar Europa komen, maar komt momenteel nog wel met een heft prijskaartje vanwege de extra import- en verzendkosten: voor West-Europa ligt dit op ongeveer 150 tot 200 dollar bovenop de normale prijs van 500 dollar.